WAT KOST EEN BRUG?

Wat kost een brug 2

Wat kost een brug?

Wat kost een brug is een zelfde soort vraag als "wat kost een fiets?" of "wat kost een huis?" Dat zijn vragen de je niet kan beantwoorden zonder meer informatie. Zo is het ook met bruggen. Maar wij snappen uw vraag natuurlijk best. Welke vuistregel kunt u toepassen voor het bepalen van uw budget voor de realisatie van een brug. In hoofdlijnen zou u het tabel hiernaast kunnen aanhouden. Deze tabel is opgebouwd uit ervaringsgetallen. 

Voor het bepalen wat een brug kost maken wij gebruik van vierkante meter prijzen die zijn verkregen op basis van ervaringsgetallen. Hieronder vindt u in grote lijnen de parameters die de kosten van een brug bepalen. 

- afmeting 
- verkeersklasse
- materiaal
- complexiteit van de constructie
- type fundering
- hekwerk

Nu is het logisch dat een grotere brug in verhouding goedkoper is per vierkante meter dan een kleinere brug omdat de fundering en hekwerken over meer vierkante meters verdeeld kunnen worden. 
Heel grof gezegd kunt u een eenvoudige brug bouwen voor €1.000,-/m2 en een bijzondere brug zoals een pyloon- of boogbrug voor €3.000,-/m2

Composiet fietsbrug met houten leuning

Welk type brug past er binnen mijn budget?

Om bovenstaande parameters op waarde te kunnen schatten is ervaring nodig. Deze ervaring hebben wij ruimschoots in huis en kunnen op basis daarvan een richtprijs bepalen voor de brug die u in gedachte heeft. Maar wij kunnen het ook omdraaien. Op basis van uw budget kunnen wij ook aangeven hoe uitgebreid en bijzonder de brug ontworpen kan worden. 
Ons ontwerpproces is zo ingericht dat wij op basis van uw budget meerdere varianten schetsen zodat u een goed beeld krijgt welk type brug mogelijk is en welk type brug het beste past op de aangewezen locatie. Wij hebben al veel bruggen op deze manier ontworpen en altijd naar tevredenheid en binnen het budget van de opdrachtgever. 

Kosten brug onder aanbestedingsgrens

Volgens de Europese richtlijn mag u een brug tot 150.000 euro één op één gunnen. Indien u de productie van de brug aan ons wil gunnen verzorgen wij dat graag voor u en krijgt u de brug met de kwaliteit die we als projectteam altijd voor ogen hebben gehad. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit van de brug altijd optimaal is. De meeste gemeentes hebben echter de aanbestedingsgrens naar beneden bijgesteld en kiezen voor een meervoudige aanbesteding. Dat is geen probleem en snappen wij volkomen. Dan helpen wij u graag bij het aanbestedingstraject. Zie paragraaf Aanbesteding uitbesteden.

Aanbesteding uitbesteden

Niet iedere gemeente hoeft elk jaar een brug te realiseren. Het is dan ook niet raar dat de expertise voor het bepalen van de kostprijs, het maken van een ontwerp en uitvoeren van de aanbesteding niet altijd parate kennis is bij iedere gemeente. Wij nemen graag deze zorg bij u uit handen en nemen u stap voor stap mee door dit proces. Vooraf bepaalt u wat de  brug mag kosten, vervolgens starten wij het ontwerptraject bestaande uit meerdere varianten. U kiest een brug op basis van uw eigen eisen en wensen zoals wat kost de brug, uitstraling en-of onderhoud. Van de gekozen brug maken wij een kostenraming, technisch tekeningen en berekeningen die nodig zijn voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Als laatste verzorgen wij voor u het aanbestedingstraject met daarna de controle op de productie van de brug. Door u nauw te betrekken bij dit proces houdt u zelf de controle en regie. Een manier die erg is gewaardeerd door uw voorgangers. Door aan te geven wat een brug mag kosten, het maken van ontwerpkeuzes om vervolgens een keuze te maken welke aannemers worden geselecteerd en welke aannemer uiteindelijk de beste prijs kwaliteit aanbieding heeft bent u zonder dat u er veel vanaf hoeft te weten toch in controle van het project.

STANDAARD PRODUCTEN

Parkbank

parkbank

Wij leveren parkbanken in verschillende vormen en maten. Kijk hier welke bank het beste past bij uw openbare ruimte.

Picknicktafel

Picknicktafel

Een picknicktafel kan meer zijn dan een plek waar de hele familie kan aanschuiven voor het eten van een boterham. Kijk eens naar onze varianten.

Afvalbak

AfvalBAK

De wensen die aan een afvalbakken worden gesteld zijn per gemeente verschillend. Daarom ontwerpen wij graag maatproducten maar kunnen wij de standaard bak ook aanpassen aan uw wensen.

Abri

Abri

Modulaire abri in ons standaard assortiment. Deze wachtruimte kan voor ieder budget worden samengesteld. Zowel in glas als composiet